Kastav opět nabízí Mezinárodní kulturní letní festival - Aktuality

chorvatsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Kastav opět nabízí Mezinárodní kulturní letní festival

Nejlepší doba k návštěvě Chorvatska je léto. Ale není to jen kvůli nádhernému počasí. Na kopci nad Rijekou leží městečko Kastav, město kultury a vzdělávání. A právě to vám v březnu nabízí kvalitní a bohatý kulturní program, kde návštěvníci naleznou širokou škálu nejen dramatických, hudebních a uměleckých akcí, ale i výtvarného umění. Četné divadelní vystoupení, koncerty místních a mezinárodních hudebníků a různé výstavy ještě více posílí romantickou atmosféru, která okouzlí ty, kteří sem přicházejí na nejstarší letní festival v regionu, známý jako Mezinárodní kulturní letní festival Kastav.
Festival je rozdělen do tří částí, aby zahrnoval všechny aspekty umění. Věnuje se tak hudebnímu vystoupení, divadelnímu vystoupení a výtvarnému umění. Součástí této dynamické letní akce je i Mezinárodní kytarový festival, na kterém se významní kytaristé z celé země, ale i ze zahraničí snaží předvést své dovednosti různých hudebních žánrů. Na druhou stranu klasické koncerty národních i mezinárodních hudebníků se staví proti chorvatským divadelním vystoupením a výtvarným výstavám. Z roku na rok stále roste obsah, kvalita a kvantita tohoto letního festivalu a získává stále více mezinárodní charakter. K dnešnímu dni se ho již účastnilo mnoho zahraničních umělců, pocházejí z celého světa: Argentina, Arménie, Rakousko, Brazílie, Bulharsko, Kanada, Chile, Chorvatsko, Česká republika, Francie, Německo, Řecko, Indie, Irsko, Itálie, Japonsko, Rusko, Holandsko, Maďarsko, Makedonie, Černá Hora, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Uruguay, Švýcarsko, Spojené státy, nebo Velká Británie.
Kromě ochrany místní identity a propagaci kulturního a historického dědictví Kastav zaznamenala význam
tohoto kulturního projektu také místní ekonomika. Pravidelní sponzoři tvoří důležitou část podporující úspěch této společnosti a letního festivalu samotného. Úspěchy a výsledky byly nejlépe vidět v červnu 2005, kdy Chorvatské turistické sdružení udělilo Mezinárodnímu kulturnímu letnímu festivalu Kastav cenu mimořádných příspěvků na cestovním ruchu v Chorvatsku. V roce 2007 získal ocenění za nejlepší kulturní obsah a cenu pro jeho přínos k rozvoji kultury a propagaci města Kastav v zemi i v zahraničí.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje