V hlavní roli lahodné pudinkové plátky na festivalu Kremsnite 2012 v Samoboru - Aktuality

chorvatsko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

V hlavní roli lahodné pudinkové plátky na festivalu Kremsnite 2012 v Samoboru

Days of Samobor Kremsnite... tak zní oficiální název velmi oblíbené a hlavně velmi chutné kulinářské akce, která se bude konat od 14. do 15. května 2012 v Samoboru. Toto malebné město v Chorvatsku, které administrativně spadá pod Záhřebskou župu, se nachází nedaleko od hlavního města jihozápadním směrem. Je jen málo lidí schopno odolat "věci" při návštěvě Samoboru, která láká nejen místní občany přímo magickou silou. Samozřejmě, že mluvíme o populárním pudinkovém plátku, vynikajícím koláči z listového těsta a z jemné smetany, gurmánům důvěrně známém "KREMŠNITU". Je to možná jediný koláč na světě, který je ctěn na festivalu.
Co dělá lahodné pudinkové plátky kremšnitu tak zvláštní, je fakt, že na rozdíl od všude jinde jich servírovaných se zde podávají teplé. Během oslav Days of Samobor Kremsnite budou mít všechny cukrárny ve městě (podle místních zvyklostí) všechny dveře otevřené. Jinými slovy, neměli byste mít sebemenší problém si objednat kremšnit a nedostat ho. A jak říkají místní občané... "Dej si kremšnit a vše bude odpuštěno"! Brány Samoboru jsou pro vás široce otevřené, přijďte, ochutnejte pudinkové plátky této slavné pochoutky a pobavte se při kulturních a zábavných akcích, které se konají v tomto městě během festivalu. Samobor se tak stal oblíbeným výletním místem pro mnoho lidí, kteří přicházejí za jediným účelem: oddávat se tomuto lahodnému koláči.
Tvůrce dortu s krémem byl Djuro Lukačić, který přijel do Samoboru v roce 1923 pracovat jako učeň v bratrově cukrárně. Od té doby se kremšnit objevuje na jídelním lístku mnoha špičkových cukrářů. Days of Samobor Kremsnite se poprvé konal v roce 2001. Pro více informací o akci samotné a programu festivalu navštivte http://samoborske-kremsnite.com/.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje